#160 – Medinastudenten Moosa Assal: Muslimsk Influencer & Fritidspedagog

Moosa Assal, även kallad Medinastudenten, är muslimsk influencer och fritidspedagog. Moosa konverterade till islam i ungdomen och flyttade senare till Medina för att studera islam på Islamic University of Medina. Efter utbildningen som religös lärare återvände han till Stockholm för att inspirera med sina budskap. Idag når han över 100 000 följare i sociala medier, reser runt hela Sverige och föreläser. Till vardags arbetar han även med ungdomar på fritidsgård i Stockholm.

Senaste tiden har han blivit uppmärksammad på både sociala medier och i Expressen på grund av att han fått gangsterrappare att lägga ner musikkarriären och byta livsstil.

På Moosas sociala medier har det varit positiva tongångar men i svenska tidningar har det tvärtom varnats för att han har stått för en extrem form av islam. Och bara ett par veckor innan vår inspelning blev Medinastudentens föreläsning avbokad, av Göteborgs stad, av otydliga anledningar.

”Medinastudenten” Moosa gästar LoungePodden för att prata om sin resa, det dagliga arbetet med ungdomar, rappare som lämnar musikbranshen, Expressens artiklar, Göteborgsavboket, cancelkulturen, mediedrev, Medinastudentens popularitet och att våga prata om kontroversiella frågor.

Gillar du LoungePodden?

Stötta gärna på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

Swish: 0761 401 401

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Mer info på https://www.loungepodden.se

 

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A