#108 – Allt om ÖVERGREPPEN INOM POLISEN: Kerstin Dejemyr, f.d. Polis & Författare

Våldtäkter, trakasserier, tystnadskultur, parallella maktstrukturer, toxisk lojalitet, korruption, mobbing, hot, våld och maktmissbruk är ord som vi vanligtvis förknippar med gängkriminalitet. Detta är dock sättet som den f.d. polisen Kerstin Dejemyr beskriver Sveriges polismyndighet. År 2021.

Kerstin Dejemyr är den före detta polisen som blev anmäld och fick säga upp sig som polis, efter nästan 30 år, för att visselblåsa om den tystnadskulturen som plågar organisationen. I sin nyutgivna bok, Gärningsmannen är Polis, beskriver Kerstin och medförfattande journalisten Lisa Bjurwald läget som ett direkt hot mot demokratin.

Men hur illa är det? I boken skriver Kerstin om de hundratals vittnesmål som uppdagades 2017 till idag. Det rör sig om allt ifrån grova sexuella trakasserier till regelrätta våldtäkter. Inte bara av manliga poliser mot kvinnliga poliser. Där finns också många vittnesmål från civila kvinnor, i grovt utsatta lägen, som förväntat sig hjälp av polisen. Men i stället har blivit våldtagna i sina egna hem. Vem vänder man sig när gärningsmannen är polis?

I samtalet berättar Kerstin djupgående om kulturen, granskningarna, vittnesmålen, bristande tilliten, responsen från högsta ledning och varför detta inte har blivit en större sak i media? Kerstin beskriver också egna absurda erfarenheter från sin långa karriär.

Ett skakande avsnitt med personen som fick ge upp sin karriär för att arbeta emot en toxisk kultur på en av våra viktigaste myndigheter, Polismyndigheten. Det här borde ni inte missa.

Sprid gärna avsnittet till alla ni tycker bör lyssna!

Gillar du det vi gör?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21