#210 – Gabriel Odenhammar: Att växa upp som Håkan Bråkan & Max Svensson

Gabriel Odenhammar var barnstjärna, skådespelare och hade roller som Håkan Bråkan i Sunes Jul och Sunes Sommar. Han spelade också Max i 90-talsklassikern Svensson Svensson. Nu är han aktuell med boken “Det här ska han få faan för: boken om att spela Håkan Bråkan, Max och mig själv”.

 

Efter alla roller i några av Sveriges mest klassiska produktioner så hände det som alltför ofta händer barn i rampljuset världen över – psykisk ohälsa, ensamhetskänslor, missbruk och tankar om att avsluta livet. Många tror att ju fler jobb och roller som barn får i ung ålder ökar deras chanser att få en vuxen karriär som skådespelare. Men kan det vara tvärtom? Att det höjer risken för att hamna i fängelse, bli missbrukare eller ta självmord? Det verkar som det – och det är ingen fråga som produktionsbolagen vill röra vid, enligt Gabriel.

 

Gabriel gästar mig för att prata om vad som hände efter att strålkastarljusen släcktes, telefonen slutade ringa. Hur var livet som barnskådis? Vad hände med de övriga man såg i TV-rutan och på bioduken? Hur var det att återuppta skådespelaryrket i vuxen ålder? Vad gör han idag och hur ska branschen förändras framåt?

 

Trots några tunga samtalsämnen blev det en oerhört kul stund i loungen med Sveriges bästa Gabriel Odenhammar!

 

Det här är inte hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet, före alla andra och helt reklamfritt, behöver du bli betalande prenumerant på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Du kan också ge stöd på Swish: 0761 401 401

Mer info på https://www.loungepodden.se

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Twitter: https://twitter.com/TaimazGhaffari

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A