#224 – Anders Adali: Dömd i Europas största penningtvättshärva med 2,5 miljarder i omsättning

Anders Adali dömdes nyligen till fem års fängelse – för grovt skattebrott och näringspenningstvätt i Europas största penningtvättshärva.

Under 2020 slussades totalt 2,4 miljarder kronor via ett företagskonto på Cypern, vilket gjorde det möjligt att lura staten på 490 miljoner kronor. Anders Adali var en av de 100-tals åtalade och 50-talet företag som nyligen dömts i härvan. Anders är dömd till fem års fängelse och 378 miljoner kronors skadestånd. Anders har överklagat domen till Hovrätten och hoppas på en sänkning av straffet. Varför? Det pratar vi om i loungen.

Anders Adali dömdes 2010 till sju års fängelse för att ha utfört Finlands största bankrån genom tiderna men har efter det gjort sig känd som författare, programledare, Tv-personlighet och entreprenör. Han gästade mig i loungen 2019 för att prata om nya livet efter kriminaliteten som dryckesentreprenör. Nu är han tillbaka och pratar om de senaste händelserna i väntan på Hovrätten.

Samtidigt som Anders var häktat blev också hans dotter dömd för att ha lagerhållit och transporterat en kvarts ton amfetamin.

Vi pratar om allt som har hänt, hur livet är i väntan på överklagandet och fängelset och hur Anders förhåller sig till allt som har skrivits och sagts under det i särklass mest händelserika året i hans liv.

Som alltid blir det ett energiskt och intressant när Anders Adali i loungen.

(Det här avsnittet är inspelat innan Anders går upp i Hovrätten för en överklagan av domen)

 

Det här är inte hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet, före alla andra och helt reklamfritt, behöver du bli betalande prenumerant på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Du kan också ge stöd på Swish: 0761 401 401

Mer info på https://www.loungepodden.se

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Twitter: https://twitter.com/TaimazGhaffari

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

 

Anders Adali gästade LoungePodden också i avsnitt 54: https://www.loungepodden.se/podcast/54-anders-adali-del-1-finlands-storsta-ran-genom-tiderna/