#109 – Allt om DE KRIMINELLA GÄNGEN: Lasse Wierup, Journalist Dagens Nyheter

Lasse Wierup är en av Sveriges främsta journalister och författare. Han har arbetat med kriminaljournalistik på Dagens Nyheter sedan 2003 och började karriären på Expressen 1993. Lasse har skrivit flertalet böcker om svensk kriminalitet och är aktuell med senaste boken Gangsterparadiset.

Lasse skrev sin första bok, Svensk Maffia, år 2007 tillsammans med medförfattaren Matti Larsson. Svensk Maffia var en kartläggning av dåtidens kriminella gäng. Främst MC-gängen. Idag befinner sig Sverige i ett läge som har förvärrats på många sätt. Och är mycket mer komplex. Därför har Lasse skrivit Gangsterparadiset som beskriver dagens kriminella gäng, de utmaningar vi står inför och vilka lösningsförslag som finns på bordet.

Kriminalveteranen Lasse Wierup gästar loungen för att prata om senaste boken och gör en kartläggning av hela den svenska kriminella kartan. Han beskriver de olika grupperingarna, vad som skiljer dem åt, hur vi har hamnat här och om någon såg detta komma? Lasse drar också paralleller med andra länder i liknande lägen, berättar varför Polisen behöver tyngre verktyg, vad politiker behöver göra och 2021 skiljer sig från 90-talet.

Ett av de mest matnyttiga samtalen jag har haft i loungen med den skicklige och skarpa journalisten och författaren, Lasse Wierup.

 

Sprid gärna avsnittet till alla ni tycker bör lyssna!

Gillar du det vi gör?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21