#110 – Deqa Abukar, Grundare BLING: Entreprenörskap är mindset

Deqa Abukar är entreprenör och har en bakgrund som politiker, journalist och statsvetare. Idag driver hon och är grundare av nätverket BLING samt initiativtagare till investeringstävlingen Shift. Ett initiativ tillsammans med näringslivssajten Breakit.

Genom BLING bygger Deqa, och medgrundarna, upp entreprenörer. Inte bolag. Många inkubatorer fokuserar på att bygga upp idéer och företag. Men om bolaget faller, vad händer då med entreprenören? BLING är en rörelse för entreprenörer och erbjuder gratis rådgivning, mentorer, coachning och annat som kan hjälpa dem över trösklar. Deqa har en vision om att förändra samhället genom entreprenörskap och entreprenörer.  Hon menar att synen på vad entreprenörskap är och vem som är en entreprenör behöver förändras. Och den bilden behöver förändras genom att sänka trösklar. För alla.

Deqa gästar mig i loungen för att prata om entreprenörskap, företagande, relationer, nätverkande, Clubhouse, mild sås, I am Legend, Shift, BLING och själv-KBT:ande. Efter ett par timmars samtal blev jag smartare, hade riktigt kul och fick med mig ett jävligt inspirerande avsnitt att dela med er lyssnare. En riktigt bra deal, helt enkelt!

Veckans citat som är värd att ta med sig: Man förlorar ingenting på att bygga entreprenörer.

Gillar du det vi gör?

Stötta oss gärna på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21