#171 – Gängkonflikterna i Södertälje: Frida Svensson, Svenska Dagbladet

Frida Svensson är grävande journalist på Svenska Dagbladet. Under förra året har Frida skrivit flera reportage om konflikterna i Södertälje och inom Södertäljenätverkets olika grupperingarna. 2022 blev ett rekordår i antalet gängmord med över 370 bekräftade skjutningar och 63 skjutvapenmord.

 

Under hösten dödades tre individer under en och samma vecka och totalt sju personer har mördats bara i Södertälje under 2022. En stad som varit relativt lugnt sedan tidigt 2010-talet då polis och myndigheter lyckades bryta upp dåvarande Södertäljenätverket i det som ledde till en av Sveriges största gängrättegångar genom tiderna. Försvann Södertäljenätverket på riktigt? Varför har våldsdåden bubblat upp igen? Varför har det blivit så våldsamt? Kommer mordskjutningarna fortsätta?

Frida har också granskat Polismyndigheten för deras oförmåga att lösa brott. En granskning som startade med att en poliskälla kontaktade Frida för att berätta om interna kritiken mot Polismyndighetens tystnadskultur, dåliga organisationsstruktur och ledarskap.

 

Allt om gängkonflikterna i Södertälje, den allvarliga våldspiralen, polismyndighetens skandaler och lite om Greta, Andrew Tate och Svenska Kyrkan.

 

Avsnittet spelades in den 3 januari 2023.

Fridas granskning av Polismyndigheten: https://www.svd.se/a/y4BzLE/darfor-loser-polisen-inte-gangmorden
Fridas reportage om Södertälje och Nätverken: https://www.svd.se/a/LlM78R/gangkonflikten-i-sodertalje-meddelandena-som-vackte-maktstriden
Fridas artiklar på Svenska Dagbladet: https://www.svd.se/av/frida-svensson
 

Gillar du LoungePodden?

Stötta gärna på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

Swish: 0761 401 401

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Mer info på https://www.loungepodden.se

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A