#176 – Patrik Oksanen: Ryssland, Ukraina & Svensk Försvarsvilja

Patrik Oksanen är försvars- och säkerhetsexpert samt en del av tankesmedjan Frivärld som bedriver opinionsbildning inom utrikes- och säkerhetspolitiska frågor och som vill påverka diskussionen kring vilka idéer och perspektiv som ska styra svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Han är också strategisk rådgivare för Centrum för totalförsvar och samhällets säkerhet (CTSS) vid Försvarshögskolan.

Patrik är aktuell med boken ”Ryska Krigsskepp, Dra Åt Helvete!” och gästar mig för att prata om Svensk försvarshistoria och försvarsvilja, Rysslands olagliga anfallskrig och Ukrainas försvar. Vi pratar om läget i Ukraina, västs relation till Ryssland, hur svenska totalförsvaret mår, varför det tar lång tid att bygga upp försvarssystem och hur svensk upp- och nedrustning har gått. Ett lärorikt avsnitt, om en del av vår demokrati som inte har diskuterats tillräckligt, med Sveriges härligaste försvarsinfluencer, Patrik Oksanen!

 

Aftonbladetartikeln från samtalet: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/jlKMyn/sd-s-ryska-kopplingar-ar-en-akut-sakerhetsrisk

Oksanens samtal med Ukrainas ambassadör i Sverige: https://www.aftonbladet.se/ledare/a/bgLz7B/det-ar-ett-krig-mot-ondskan

 

OBS! Det här är inte hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet, före alla andra och helt reklamfritt, behöver du bli betalande prenumerant på Patreon.

https://www.patreon.com/taimaz

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Du kan också ge stöd på Swish: 0761 401 401

Mer info på https://www.loungepodden.se

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A