#18 – Johan Book – Arbetspsykologi, Företagskultur, Motivationsbyrån och Hej Engagemang

Johan Book driver Motivationsbyrån och Hej Engagemang och är expert inom arbetspsykologi. I veckans avsnitt gästar Johan #LoungePodden för att prata om varför motivation och engagemang är avgörande för att nå goda långsiktiga resultat. I avsnittet pratar vi om vad motivation och engagemang är, hur viktigt det är för en framgångsrik organisation och varför forskning visar på att individuella provisioner är negativt. Vi pratar också om vad organisationer behöver göra för att stötta ledare. Slutligen pratar Johan och Taimaz om hur livet är som f.d. Coca Cola-beroende.

Vem är Johan Book?

Johan har ägnat de senaste tjugo åren åt internkommunikation, framgångsrika strategigenomföranden och ledarskapsutveckling. Han anses som fullkomligt galen i arbetspsykologiforskning och har en mission att skapa fler sunda och framgångsrika organisationer. Johan anser att vi måste bli mycket bättre på att applicera den massiva kunskap vi har om våra mänskliga drivkrafter i arbetslivet. Han är också en av initiativtagarna till “Hej Engagemang”, en nationell rörelse som ska verka för ett mer engagerat och välmående Sverige.

I avsnittet med Johan Book

  • Vad är motivation?
  • Hur skapar man engagemang?
  • Hur bör en organisation göra för att underlätta för sina ledare?
  • Varför är individuella provisioner och bonussystem fel enligt forskning?
  • Ett konkret förändringsarbete av Jesper Ek, medgrundare av Hej Engagemang
  • Är du på rätt plats?

Vad är Hej Engagemang?

Hej Engagemang vill göra Sverige till ett mer engagerat, gladare och friskare land. Sverige går bra ekonomiskt men vi mår sämre än vad vi någonsin gjort och engagemanget på våra arbetsplatser sjunker dramatiskt, det vill “Hej Engagemang” ändra på. Deras vision är en värld där vi går till ett arbete vi brinner för, inte för att vi måste utan för att vi vill. Hej Engagemang tillhandahåller också ledarskapsutbildningar, engagemangsindex, rådgivning, föreläsningar och workshops gällande engagemang, motivation, ledarskap och medarbetarskap.

 

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21