#194 – Simon Superti & hans Hemlisar

Simon Superti är grammisvinnande producent och artist. Han var med och startade den senaste svenska Hip Hop-vågen tillsammans med artister som Adel, Z.E., Dani M, Einar och andra. Nu är Simon aktuell med årets grymmaste och helt unika platta – Hemlisar – som han har skapat i samarbete med bl.a. legendarer som Joakim Berg, Daniel Ledinsky och Joakim Åhlund. Är det rap, är det rock, är det pop eller är det Cornelispunk? Vad har han egentligen gjort? Vem vet. Simon är i alla fall i loungen för att prata om det.
 
Vi pratar om korsningen mellan rap, trubadur, country, punk och olika berättartekniker. Vi pratar om barndomen i Uppsala till tiden på anstalt som ledde till nystarten i Stockholm och grammisen som Årets Producent. Vi pratar om att hamna mellan rapartisters personliga bråk, polishelikoptrar, producentprocessen, musik och business, att ge bort musik till lyssnarna, att bli folklig, Sinatras gubbar, Stings advokater och Maja, Bosse, Molly, Lena, och Eva. Vi skippar Kalle.
 

Det här är inte hela avsnittet. Vill du få tillgång till hela avsnittet, före alla andra och helt reklamfritt, behöver du bli betalande prenumerant på Patreon:

https://www.patreon.com/taimaz

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Du kan också ge stöd på Swish: 0761 401 401

Mer info på https://www.loungepodden.se

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Youtube:  https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A