#35 – Viveca Sten, En av Sveriges främsta författare: Morden i Sandhamn, förhandlingar och livet som chefsjurist

Viveca Sten är en av Sveriges främsta författare, f.d. chefsjurist på PostNord, styrelseproffs, föreläsare och förhandlingsexpert. I veckans avsnitt av LoungePodden berättar Viveca om varför hon sadlade om till författare när hon var mitt uppe i en framgångsrik chefsjuristkarriär.

Viveca har skrivit de bästsäljande böckerna som den framgångsrika TV-serien Morden i Sandhamn baseras på. Serien har setts av över 80 miljoner människor världen över och böckerna har lästs av över 4 miljoner personer. Hon ger sina bästa tips för hur du kommer in i rätt sinnesstadie när du ska vara kreativ, hur inspirationen för Morden i Sandhamn kom och varför du som lyssnare borde ta ”det berömda steget”.

Författaren pratar även om varför hon älskar förhandlingar och vad som skiljer affärsförhandlingar med privata förhandlingar. Viveca berättar hur hon vann en förhandling som involverade Peter Jöback och lussebullar. Viveca ger också sitt bästa tips på hur man vinner en förhandling om julfirandet med sin sambo.