#58 – Gurgin Bakircioglu DEL 1: Minimalism, Politisk Barnfrihet & Livsstilsdesign

Vad är minimalism?

Gurgin Bakircioğlu fick ”drömjobbet” som programledare och journalist på Sveriges Radio och SVT. Efter en tid kände han att han gjort avkall på saker som tidigare varit viktigaste för honom i livet. Efter en svår period av panikångestattacker och utmattningssyndrom kom han till insikten att han behövde förändra sitt liv.

Han började söka efter en livsstil som fungerade för honom, som inte nödvändigtvis var normen. Så han sa upp sig från jobbet och gjorde sig av med det mesta han ägde. Idag bor han, tillsammans med hunden Ronja, i sin husbil som han köpt och de få materialistiska ägodelar som han behöver för att vara så nära självförsörjande som möjligt.

@Gurgin vill också inspirera människor till att minska barnafödseln. Enligt forskare är ökningen av barnafödsel det enskilt största hotet mot klimatförändringarna i världen. Därför har han själv tagit beslut om politisk barnlöshet genom att sterilisera sig. Men varför provocerar Gurgins beslut om barnlöshet så många politiska debattörer från båda sidor av den politiska skalan? Vänsterdebattörer har gjort det till en genusfråga och folk från höger har bett honom att ta livet av sig. Är det rimligt?

Vi diskuterar allt från minimalism, livsstilsdesign, hur Gurgin kommit fram till de insikter han har fått, varför klimatpolitisk barnlöshet provocerar, normer och varför folk är rädda för att lyssna på tankar och idéer skaver. Ett av de mest insiktsfulla och tankeväckande avsnitten i LoungePodden hittills!

DEL 1:

Varför minimalism och livsstilsdesign?

DEL 2:

Vad är minimalism? Vad är politisk barnfrihet och varför är det så provocerande?

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21