#59 – Dogge Doggelito Douglas Leon: Från att rappa på tunnelbanan till Grammisvinnande Hip Hop-legend

Douglas “Dogge Doggelito” Leon is in the lounge! Dogge började karriären på tunnelbanan. Några år senare blev han och The Latin Kings upptäckta och vann två grammis på Grammisgalan på Berns i Stockholm. Senare på kvällen stoppade han de två grammis-statyetterna i en plastpåse, plankade på tunnelbanan och åkte hem till Alby. Han hade nämligen inte råd med ett pendlarkort.

 

Dogge är en Hip Hop-ikon och var en av de första stora artisterna på den svenska rapscenen. Han har haft ett helt otroligt liv. Ett liv med stora fram- och motgångar. Tidigt i livet, och under en kort period, gick hans mamma, fru, barn och syster bort. Han har haft en musikkarriär med grammisvinster och valts in i Swedish Music Hall of Fame. Han har blivit välkänd för hela svenska folket, inte minst med reklamkampanjen för Elgiganten där han gav Sverige en ”Cykel på köpet!”. Idag gör han många olika saker och producerar fortfarande musik.

 

Dogge Doggelito gästar Taimaz i loungen för att prata om hela sin karriär, livet, intervjun med Jimmie Åkesson, när Nordman blev arg på Dogge, hur han har tacklat motgångarna, varför han friade 12 gånger till sin flickvän, relationer i allmänhet och varför han är så öppen med allt i sociala medier och intervjuer. Ett genuint och intressant samtal!

 

Glöm inte att prenumerera på podden och ge oss fem stjärnor på podcaster om du gillar LoungePodden! Du kan också följa @LoungePodden på Instagram och LinkedIn!