#66 – Aron Flam, Dekonstruktiv Kritik DEL2: Krossa Socialismen

DEL 2

Krossa socialismen. Lägg ned public service. Kräv tillbaka lönerna från alla på SVT. MeToo är en myt och patriarkatet är konspirationsteori. I alla fall om man frågar Aron Flam som gästar LoungePodden!

Varför driver ursinnet honom? Varför krossa socialismen och lägga ner Public Service? Vad är en kritikers roll i samhället? Ethos, Logos, Pathos och Mythos? Hur hänger komedi och filosofi ihop? Vad gör han på psykoanalys? Publiceringsångest? Varför jämför han skratt med en utlösning? Varför går gränsen för skämt vid förintelsen? Några av många frågor som ställs i loungen.

Är det inte tråkigt att alltid lyssna på folk du håller med? Aron får inte många inbjudningar till samtal och debatter i media om man frågar honom själv. Varför? Det besvarar han i avsnittet.

Trots dessa tunga ämnen har jag nog aldrig skrattat så mycket i ett avsnitt som i den med dagens gäst. Aron är nämligen, förutom en skribent, även av de främsta komikerna i landet. Han var chef på ZTV i mitten på 2000-talet och har varit skribent för b.la. Parlamentet, Magnus Betnér, Alexandra Pascalidou med flera. Ett riktigt intressant, spännande, annorlunda och roligt samtal som gav många insikter. Oavsett om du håller med eller inte, ge samtalet en chans. Kanske kan du få en insikt som kan hjälpa dig i livet. Eller så får du inte det. Hur som helst är det gratis. Enjoy!

 

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21