#97 – Allt om PEDOFILI – Christoffer Rahm: Psykiatrikern som rör om på Darknet

Ett par procent av befolkningen har återkommande sexuella tankar om barn. Långt fler kollar på övergreppsmaterial på barn. Tillgången till övergreppsmaterial har ökat explosionsartat och konsumtionen växer snabbt. Vad är pedofil störning, vad kan vi påverka och finns det ljusglimtar i allt det mörka?

Christoffer Rahm, chefsöverläkare, psykiatriker och en av Sveriges främsta forskare inom ämnet pedofili. Han och hans team har utfört två forskningsprojekt för att behandla personer med sexuellt intresse för barn. Studierna är både innovativa och okonventionella. Varför? Den ena utförs på internets mörkaste bakgård – Darknet. Där rekryterar Christoffer och hans team på Karolinska Institutet frivilliga personer som vill sluta konsumera övergreppsmaterial på barn (s.k. barnporr).

Den andra studien gick ut på att försöka minska deltagarnas sexuella intresse för barn med en befintlig medicin ämnad för prostatacancer. Alltså en form av tillfällig kemisk kastrering. Den sistnämnda studiens resultat har påvisat helt banbrytande positiva resultat. Efter ett par veckor visade sig läkemedlet dämpa både sexuell lust och sexuell attraktion till barn, och flera av deltagarna sa sig känna ett inre lugn.

 

Christoffer gästar LoungePodden och berättar om allt kring ämnet pedofili, det politiska runt ämnet, senaste forskningen och sina spännande personliga tankar om psykiatrin i stort. Vi hann också prata lite FIFA. Det blev ett unikt medryckande samtal som ledde Christoffer till flera fascinerande resonemang om vad fri vilja är, godhet, ondska och våld. Både på ett fysiskt och filosofiskt plan. Ett viktigt avsnitt om ett viktigt ämne.

 

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

FÖLJ @loungepodden PÅ ALLA SOCIALA MEDIER!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21