#99 – Johan Eriksson, Sveriges bästa försvarsadvokat & Författare

Johan Eriksson är Sveriges bästa försvarsadvokat sju år i rad och är numera även en framgångsrik författare. Hans nyutgivna bok I Rättvisans Tjänst har blivit hyllad av både kritiker och läsare. Johan Eriksson har haft några av Sveriges tyngsta mål i sin roll som försvarsadvokat och den som sticker ut mest är den när han försvarade terroristen på Drottninggatan, Rahmat Akilov. Förra gången Johan besökte LoungePodden, avsnitt 51, pratade han om hela sin personliga resa, advokatyrket och allt om målet med Rahmat Akilov.

Denna gång gästar Johan Eriksson för att prata om gängkriminaliteten, parallellsamhällen, populismen inom politiken och, i hans mening, förenklade lösningar på komplexa problem. Vad är rättsäkerhet och hur kan polisen kartlägga hela släktnätverk utan att inkräkta på oskylda personers integritet?

Johan bemöter också allt kring de s.k. gansteradvokaterna som har uppmärksammats mycket i media. Alltså de försvarsadvokater som fällts, eller utreds, för att ha bl.a. ha utnyttjat sina advokatprivilegier för att förmedla sekretessbelagd information om mord- och narkotikautredningar till gängkriminella.

Ett av årets mest spännande och givande avsnitt som börjar med att vi pratar om Johans Erikssons nya bok – I Rättvisans Tjänst!

Johans Erikssons första besök i LoungePoddens avsnitt 51 kan du lyssna på här:

https://poddtoppen.se/podcast/1352921325/loungepodden/51-johan-eriksson-sveriges-basta-advokat-som-forsvarade-terroristen-pa-drottninggatan-rahmat-akilov

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

FÖLJ @loungepodden PÅ ALLA SOCIALA MEDIER!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21